Η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, φέτος εορτάζεται την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, με το σύνθημα «Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου, μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ!», με την Ελλάδα να δίνει δυναμικό «παρών» στην παγκόσμια προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτής της Καμπάνιας, δημιουργήθηκε ένα επεξηγηματικό animation spot για την επιληψία και τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο, μέσω του οποίου οι μαθητές μαθαίνουν τι είναι η επιληψία και πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση εμφάνισης επεισοδίου από κάποιον συμμαθητή τους.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκπαίδευση των μαθητών από νωρίς σχετικά με τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες για τις κρίσεις και την επιληψία μπορεί να μειώσει το στίγμα, να μειώσει το φόβο και να βελτιώσει τη συνολική αποδοχή των παιδιών με επιληψία.
Οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί μας είστε ΕΣΕΙΣ!

👧🧒Σκέψου ότι είσαι μαθητής και βρίσκεσαι στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή στην αυλή του σχολείου, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
🧠Ξαφνικά, κάποιος συμμαθητής σου εμφανίζει επιληπτικό επεισόδιο.
❓Αλήθεια, γνωρίζεις τι είναι επιληψία;
❓Γνωρίζεις πως θα αντιδράσεις και σε ποιον θα απευθυνθείς;
📺Σε αυτά τα ερωτήματα έρχεται να απαντήσει το επεξηγηματικό animation spot για την επιληψία και τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο, το οποίο δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας International Epilepsy Day, όπως έχει οριστεί η 12η Φεβρουαρίου.
🧐Ένα animation spot που… μιλάει τη γλώσσα των μαθητών και προσεγγίζει με ευαισθησία το θέμα της επιληψίας.
📌Ένα animation spot που δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
👩‍🏫Το spot διανεμήθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, προκειμένου να προβληθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ή οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.
💪Με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών:
Angelini Pharma
Genekor Medical S.A.
Innovis Pharma
UCB
🎞Production: Myrtaly Congress & ONER films By Constantinos Mantalias
🗣Voiceover: Κωνσταντίνος Δούπης
▶️Πατήστε το play και… διαδώστε το, γιατί… η γνώση είναι δύναμη!
International Bureau for Epilepsy ILAE – International League Against Epilepsy
#EpilepsyDay #greeceforepilepsy